Pages Fiffy

Friday, November 01, 2013

Korea trip


assalamualaikum .. annyeonghaseyo
ok xnak cakap banyak, nak cerita skit la pengalaman berada di korea 

mula2 ibu ajak g korea cam excited sebenarnya nak pergi
yela negara winter sonata, memang teringin sangat la nak pergikan
tapi last-last kena demam lak, so bila dah tak sihat semuanya jadi takde mood .. 
ok tak nak cakap banyak, tak tahu nak tulis apa sebenarnya
sebab ilang ingatan layankan gambar aje laaa
gambar pun tak berapa cun sebab xpandai setting camera lagi .. hehe



Ni pic fligh yang kiteorang naik ..
mula2 selesa then tak selesa ..
sebab apa ? malas nak cerita ( mood demam time tu )







Ok selepas 8 jam perjalanan dari Malasyia sampai la ke Airport Busan Korea ..
sampai di airport kami cari port yang sesuai untuk solat,
 bukan negara islam so tidak disediakan surau



ok lepas tu kiteorang tunggu bas sebab destinasi pertama kami ke Seoul Korea
agak lama juga la menunggu
excited juga mula-mula sampai, suasana cantik dan sejuk je
terpegun juga tengok teksi dorang, guna kereta yang canggih
standard kereta Vvip kat malaysia
50 tahun hidup pun belum tentu mampu beli kalau hidup kat Malaysia ni
heheee





ni pemandangan kat luar airport Busan korea


ibu, mak ngah, mak lang and datin fauziah 


ok tak banyak gambar kat sini
taknak cerita panjang sebab masa nak naik bas 
org2 yang korea yang sama2 naik bas sombong dan kasar ..
bas sampai kami pun naik bas selama 3 jam menuju ke Seoul Korea


ok dah sampai ke Seoul Korea kami ke stesyen fifi sebut lebih kurang stesyen lrt la ..
nak naik lrt ke rumah penginapan dah xde sbb dah malam, sooooo
rugi 1 malam kami terpaksa bermalam " tidur " di stesyen lrt .. sobs sobs :'(
mcm biasa cari tempat sesuai untuk solat





haaaa ni dialah rupanya pelancong yang tidur di stesyen



semuanya kepenatan, tapi apakan daya, layankan je ..
 nasib dapat duduk dalam stesyen, panas la sikit
kalau duduk luar la, mau beku kesejukkan ..


ok dah siang ape lagi selepas solat bergerak naik lrt ke rumah penginapan


ni kat bawah tanah ni stsyen lrt, ada banyak la kedai-kedai
singgah minum air mineral dan berehat sebentar

 pak yang
 mak ngah & mak lang
 mak lang
 mak lang
 mak ngah awek korea & ibu
 ibu
 mak yang & ibu
 pemandangan sekitar hotel


ok ni semua gambar berdekatan dengan rumah penginapan, nak tunggu time check-in sebenarnya
bergambar skit le dulu


 ni gambar rumah penginapan kiteorang .. ok best selesa
 yang tak best tak de lift naik tangga tingkat lima

ni gambar datin fauziah (kawan mak lang) bersama anaknya ijoi  





ni Gambar depan rumah rumah penginapan .. gambar saya harusla takde dah jadi cameragirl kann



ok dah masuk, mandi, makan kiteorang nak g jalan .. nak pergi Cable Car Seoul Tower
xjauh sangat dari rumah penginapan, jalan kaki je, nasib cuaca sejuk so tak la letih kan

bersambung cerita .........























































































































































































































































































































































































































































10 comments:

Rosmadi Shakri said...

Pegi Korea memang besttttt

Fifi Athirah said...

rosmadi shakri .. ya memang best :-)

Nasarudin said...

Best ye pergi korea.. mesti sejuk aje..

najiah shaharain said...

BESTNYER...tp mane gmbr owner blog nie..:)

Afasz said...

seronok nye.. byk gile gambar !

jemput singgah blog sy

http://afasz.blogspot.com

Liza Licha said...

singgah sini :)
wahh.. menariknya . banyak gambar cantik2.

Mr Lonely said...

wow, nice, i hope i can go there too~

isabella idura said...

Saya pun teringin nak pergi korea. Harap2x jumpa artis korea yang hemcem2x giler tu. Anyway saya dah jadi kawan awak dan saya nak ajak awak join Liebstar Awards!! nanti check sini ok?

http://isabellaidura.blogspot.com/2014/09/liebstar-awardagain.html

akubiomed said...

Selalu teman isteri menonton drama korea. Teringin hendak jejak kaki di bumi Korea bersama keluarga.

Khalid Kyle said...

Bestnya, pic pun semua cantik2 hopefully one day dpt pergi sini jugakk :)